Pomidory obrać, pokroić w kostkę, (te z puszki osączyć na sicie). Czosnek obrać pokroić w drobne kawałki. Pomidory wymieszać z czosnkiem i bazylią. Doprawić oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Kromki bagietki opiec. Na wierzchu ułożyć pomidory. Jeśli chcemy podawać na ciepło, wstawić na chwilę do piekarnika włączonego na grill. Udekorować listkami świeżej bazylii. Uwaga: zamiast suszonej bazylii, do pomidorów można dodać posiekane listki świeżej bazylii.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
bagietka | 9 kromek |
pomidory | 3 |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa |
bazylia | pół łyżeczki |
sól i pieprz | do smaku |
cukier | do smaku |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...