- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bułka paryska | 1 |
filet z surowego łososia bez skóry | 400 g |
świeże, zielone ogórki | 2 |
czerwone cebule | 2 |
pieprz czarny grubo zmielony | |
oliwa | |
cytryny | 2 |
sól do smaku | |
Łososia umyć, skropić sokiem z cytryny oprószyć pieprzem i upiec w piekarniku (ok 10 minut w temperaturze 200 C). Bułkę pokroić w ukośne plastry, delikatnie skropić oliwą i podpiec w piekarniku (ok 5 minut). Delikatnie oddzielić płatki upieczonego łososia. Na kromkach bułki układać rybę, plasterki ogórka, plasterki cytryn i cieniutkie krążki czerwonej cebuli, posolić do smaku i podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...