- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciemne bułki | 2 |
ser camembert | 1 krążek |
gruszki | 1 duża |
olej | do smarowania |
konfitura żurawinowa lub borówki do mięsa | 2 łyżki |
Bułki przekroić. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i posmarować cieniutko olejem. Położyć spodnie części bułeki na blasze przekrojeniem do dołu. Podpiec 3-5 minut w temperaturze 200 C (grzanie od góry). Wyjąć blachę, odwrócić bułki. Na każdym spodzie ułożyć plastry sera i gruszki. Obok położyć wierzchy bułek. Zapiec ok 5 minut, tak aby ser się rozpuścił. Wyjąć z piekarnika. Na gruszki wyłożyć żurawiny lub borówki. Przykryć wierzchami i natychmiast podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...