- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
dojrzała, miękka gruszka | 1 |
surowa, wędzona szynka | 6 plasterków |
sok z cytryny | 2 łyżeczki |
ser plesniowy typu rokpol | 6 cieniutkich pasków |
rukola lub sałata | do podania |
Gruszkę umyć, pokroić na 6 części, usuwając gniazdo nasienne. Skropić natychmiast sokiem z cytryny. Ser pokroić na cienkie paski. Każdą cząstkę gruszki owinąć plasterkiem szynki pod spód wsuwając kawałek sera. Podawać jako elegancką przekąskę na listkach sałaty.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...