- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
gruszki | 2 |
sałaty mieszane | 250 g |
oliwa extra virgin | 3 łyżki |
miód | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
orzeszki piniowe | dwie hojne garście |
ser plesniowy typu rokpol | 100 g |
Sałaty umyć, oszuszyć, poszarpać. Ser pokroić w słupki. Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Wymieszać oliwe, miód i sok z cytryny na gładki sos. Gruszki umyć, przekroić wzdłuż na 3 plastry. Posmarować oliwą i upiec na grillu, odwracając. Sałaty posypać orzeszkami i serem, polać sosem. Na wierzchu ułożyć lekko ciepłe gruszki. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...