- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
dojrzała, miękka gruszka | 2 |
awokado dojrzałe | 2 |
ogórki świeże | 2-4 |
jogurt naturalny | ok. 250 ml |
pasta sezamowa tahina | 1 łyżka |
sok z cytryny do skropienia gruszki i awokado | 4łyżki |
sok z cytryny do sosu | 2 łyżki |
migdały | garść |
sól i pieprz do smaku | |
Gruszki obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cyrtyny. Ogórki obrac, usunąc pestki, poroić w kostkę. Awokado obrać, pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny. Migdaly pokroić w cieniutkie plasterki lub podprażyć na suchej patelni płatki migdałowe. Wymieszać jogurt z tahiną, doprawić sokiem z cytryny i solą. Posypać grubomielonym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...