Gruszka Piękna Rukola
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | mały pęczek |
rzodkiewki | 8-10 sztuk |
orzechy włoskie | garść |
gruszki | 4 |
ser pleśniowy | 200g |
Sos: | |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 3 łyżeczki |
miód płynny | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
Wyborna sałatka z gruszki, rukoli i pleśniowego sera będzie z pewnością atrakcją każdego przyjęcia
Gruszki, rukolę i rzodkiewki umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką emulsję. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Ser pokruszyć lub pokroić w kostkę. Gruszki przeciąć w poprzek na 4 części. Usunąć gniazda nasienne. Wymieszać skladniki, polać sosem. Podawać natychmiast.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.