Gruszka Piękna Rukola

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
rukola mały pęczek
rzodkiewki 8-10 sztuk
orzechy włoskie garść
gruszki 4
ser pleśniowy 200g
Sos:
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka
sól szczypta
Wyborna sałatka z gruszki, rukoli i pleśniowego sera będzie z pewnością atrakcją każdego przyjęcia

Gruszki, rukolę i rzodkiewki umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką emulsję. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Ser pokruszyć lub pokroić w kostkę. Gruszki  przeciąć w poprzek na 4 części. Usunąć gniazda nasienne. Wymieszać skladniki, polać sosem. Podawać natychmiast.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.