Grillowany łosoś z jarzynami

  • Czas 50 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
filet z łososia 400 g
groszek z puszki 200 g
marchew 1 (duża)
pietruszka 1
por 0,5
cebula 1
suszony rozmaryn 1 łyżka
świeżo mielona sól morska
pieprz
porwana, świeża natka pietruszki garść
oliwa

Nasmarować łososia oliwą i oprószyć solą. Grillować do zrumienienia. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Pokroić na kawałki. W garnku zagotować 1 litr wody. Obrać i pokroić w plasterki marchewkę i pietruszkę. Posiekać pora i cebulę. Warzywa wrzucić do wody i zagotować. Dodać sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodać kawałki łososia i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i pod koniec gotowania dodać groszek. Do podania posypać natką.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.