Nasmarować łososia oliwą i oprószyć solą. Grillować do zrumienienia. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Pokroić na kawałki. W garnku zagotować 1 litr wody. Obrać i pokroić w plasterki marchewkę i pietruszkę. Posiekać pora i cebulę. Warzywa wrzucić do wody i zagotować. Dodać sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodać kawałki łososia i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i pod koniec gotowania dodać groszek. Do podania posypać natką.
Grillowany łosoś z jarzynami
- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 400 g |
groszek z puszki | 200 g |
marchew | 1 (duża) |
pietruszka | 1 |
por | 0,5 |
cebula | 1 |
suszony rozmaryn | 1 łyżka |
świeżo mielona sól morska | |
pieprz | |
porwana, świeża natka pietruszki | garść |
oliwa |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.