Nasmarować łososia oliwą i oprószyć solą. Grillować do zrumienienia. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Pokroić na kawałki. W garnku zagotować 1 litr wody. Obrać i pokroić w plasterki marchewkę i pietruszkę. Posiekać pora i cebulę. Warzywa wrzucić do wody i zagotować. Dodać sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodać kawałki łososia i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i pod koniec gotowania dodać groszek. Do podania posypać natką.
- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 400 g |
groszek z puszki | 200 g |
marchew | 1 (duża) |
pietruszka | 1 |
por | 0,5 |
cebula | 1 |
suszony rozmaryn | 1 łyżka |
świeżo mielona sól morska | |
pieprz | |
porwana, świeża natka pietruszki | garść |
oliwa | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...