Szparagi ugotować w wodzie ze szczyptą soli i cukru (około 10 min.). Zawijać po 2-3 szparagi w 1-2 plasterki sera oraz szynki. Tak przygotowane ułożyć na grillu i trzymać do momentu, aż rozpuści się ser, a szynka delikatnie zapiecze.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
szparagi | pęczek |
szynka | 10 plasterków |
ser żółty | 10 plasterków |
sól | szczypta |
cukier | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...