- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
krewetki świeże obrane średnie | 24 |
marynata do krewetek: | |
sok z 2 cytryn | |
sok z 1 limonki | |
mleko kokosowe | 3 łyżki |
posiekana świeża kolendra | 2 łyżki |
piersi kurczka podwójne | 1 |
maryntata do kurczaka: |
miód | 2 łyżki |
sól i pieprz do marynaty | |
polędwiczki wieprzowe | 1 duża |
marynata do polędwiczek: | |
czosnek rozgnieciony | 2 ząbki |
zioła prowansalskie | 2 łyżeczki |
sól i pieprz | |
Przygotować marynaty mieszając składniki. Mięsa pokroić w sporą kostkę. Zanurzyć każdy rodzaj oddzielnie w innym rodzaju marynaty. Zostawić na minimum 30 minut. Piec na grillu, zaczynając od polędwiczek wieprzowych, i dokładając kolejno kurczaka i krewetki. Krewetek nie powinno się grillować dłużej niż 6 minut. Każdy szaszłyk podczas grillowania obracać i smarować marynatą. Podawać na sałacie.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...