Grillowane szaszłyki owocowo - krewetkowe
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
średnie krewetki | 20 |
ananas | 2 plastry |
czerwona papryka | pół |
żółta papryka | pół |
zielona papryka | pół |
sok z 1 cytryny | |
pieprz kajeński | 1/4 łyżeczki |
sól, kolorowy pieprz | |
truskawki, czereśnie | kilkanaście |
Te szaszłyki trzeba grillować krótko, tak aby krewetki i owoce pozostały soczyste.
Papryki obrać, pokroić na kawałeczki. Krewetki zalać sokiem z cytryny wymieszanym z pieprzem kajeńskim. Odstawić na kilka minut. Na szpadki nadziewać krewetki na przemian z kolorową papryką. Na inne szpadki ananasa pokrojonego w kawałki na przemian z truskawkami i czereśniami. Zgrillować. Szaszłyki krewetkowe posypać solą, wszystkie świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.