Grillowane szaszłyki łososiowe z warzywami
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 200g |
żółta papryka | 1 |
czerwona papryka | 1 |
cukinia | 1 |
cytryny | 1 |
oliwa | |
sól i pieprz |
Smak tego bardzo prostego dania zależy od jakości składników. Papryki maja być dojrzałe i słodkie a łosoś świeży.
Papryki pokroić w spore kawałki, cukinie w niezbyt grube plastry. Łososia w kawałki (usuwając uważnie ewentualne ości). Nadziać na szpadki na przemian warzywa i łososia. Posmarować oliwą. Zgrillować. Gotowe szaszłyki pokropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem. Uwaga: łosoś będzie gotowy gdy warzywa pozostaną jeszcze jędrne. I tak ma być. Jeśli chcemy, by warzywa były bardziej miękkie należy prze grillowniem posolić je zostawić na kilkanaście minut.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.