Grillowane szaszłyki łososiowe z warzywami

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
filet z łososia 200g
żółta papryka 1
czerwona papryka 1
cukinia 1
cytryny 1
oliwa
sól i pieprz
Smak tego bardzo prostego dania zależy od jakości składników. Papryki maja być dojrzałe i słodkie a łosoś świeży.

Papryki pokroić w spore kawałki, cukinie w niezbyt grube plastry. Łososia w kawałki (usuwając uważnie ewentualne ości). Nadziać na szpadki na przemian warzywa i łososia. Posmarować oliwą. Zgrillować. Gotowe szaszłyki pokropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem. Uwaga: łosoś będzie gotowy gdy warzywa pozostaną jeszcze jędrne. I tak ma być.  Jeśli chcemy, by warzywa były bardziej miękkie należy prze grillowniem posolić je zostawić na kilkanaście minut.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.