- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 200g |
żółta papryka | 1 |
czerwona papryka | 1 |
cukinia | 1 |
cytryny | 1 |
oliwa | |
sól i pieprz | |
Papryki pokroić w spore kawałki, cukinie w niezbyt grube plastry. Łososia w kawałki (usuwając uważnie ewentualne ości). Nadziać na szpadki na przemian warzywa i łososia. Posmarować oliwą. Zgrillować. Gotowe szaszłyki pokropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem. Uwaga: łosoś będzie gotowy gdy warzywa pozostaną jeszcze jędrne. I tak ma być. Jeśli chcemy, by warzywa były bardziej miękkie należy prze grillowniem posolić je zostawić na kilkanaście minut.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...