Grillowane piersi gęsie w marynacie z piwa

  • Czas 15 min.
  • Czas oczekiwania 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
piersi gęsie 4
piwo 2 szklanki
sos Worcestershire 1,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
słodka papryka 0,5 łyżeczki
sól zmiękczająca mięso 1 łyżeczka

Czosnek posiekać. Piersi gęsie umyć i naciąć skórę, tworząc kratkę na powierzchni mięsa. Piersi wraz z przyprawami, sosem Worcestershire i piwem umieścić w rękawie do pieczenia i pozostawić na noc do zamarynowania. Wyjąć z lodówki i zostawić mięso aby się ociepliło. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, bez tłuszczu, najpierw od strony ze skórą. Każdą stronę smażyć po 5 minut. Pozostawić na 5-7 minut aby mięso odpoczęło. Podawać pokrojone w cienkie plastry.

 

 

 

 

 

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.