- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kotleciki jagnięce z kostką | 2-3 na osobę |
oliwa | 100 ml |
mięta świeża | 1 pęczek |
jogurt bałkański | 400 ml |
czosnek | 2-3 ząbki |
sól i pieprz | |
cytryny | 2 |
Umyć i osuszyć miętę i mięso. Czosnek obrać. W moździerzu utrzeć sól z, pieprzem i czosnkiem. Wymieszać z oliwą. Posmarować kotleciki z obu stron cieniutką warstwą. Do obu stron kotlecików przyłożyć liść mięty (przyklei się do mięsa). Zostawić na 10 minut. Resztę pasty czosnkowej dodać do jogurtu razem z garścią posiekanej mięty. Doprawić sola i pieprzem. Grillować kotlety po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem jogurtowym i ćwiartkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...