- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Cheddar | ok. 16 plasterków |
bakłażany | 1 |
oliwa | |
sól | |
Sos: | |
pomidory soczyste, dojrzałe lub krojone z puszki | 4 duże |
papryczka chili zielona, świeża | 1/2 |
ocet jabłkowy | 1-2 łyżeczki |
cukier | 1-2 łyżeczki |
oliwa do sosu | 2 łyżki |
cebula cukrowa | 1 mała |
czosnek | 2 ząbki |
Bakłażan pokroić w podłużne plasterki, posolić, odstawić na 15 minut. Pomidory obrać, usunąć sok i pestki, miąższ posiekać. Drobniutko pokroić czosnek, cebulę i chili. Wymieszać z pomidorami. Doprawić octem, oliwą, solą cukrem. Ser pokroić na plasterki. Osuszyć bakłażan ręcznikiem papierowym. Przekroić plasterki na pół. Grillować lekko smarując oliwą z jednej strony, odwrócić. Na każdym plasterku bakłażana położyć plasterek sera. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...