Grillowana pierś kurczaka w miodowej marynacie

  • Czas 30 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza 2
olej rzepakowy lub słonecznikowy 4 łyżki
miód płynny 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki do posypania
sól i pieprz do smaku
Sekret udanego mięsa z grilla tkwi w marynacie.

Piersi umyć, osuszyć. Wymieszać olej, miód, sok z cytryny, pół łyżeczki soli i dwie szczypty pieprzu. Posmarować mięso marynatą, włożyć do miski, przykryć. Wstawić do lodówki na 30 minut. Osączyć mięso z marynaty, grillować smarując od czasu do czasu resztką marynary lub samym olejem. Posiekać natkę. Gotowe mięso posypać posiekaną natką.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.