- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 2 |
olej rzepakowy lub słonecznikowy | 4 łyżki |
miód płynny | 2 łyżeczki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
natka pietruszki do posypania | |
sól i pieprz do smaku | |
Piersi umyć, osuszyć. Wymieszać olej, miód, sok z cytryny, pół łyżeczki soli i dwie szczypty pieprzu. Posmarować mięso marynatą, włożyć do miski, przykryć. Wstawić do lodówki na 30 minut. Osączyć mięso z marynaty, grillować smarując od czasu do czasu resztką marynary lub samym olejem. Posiekać natkę. Gotowe mięso posypać posiekaną natką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...