- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
kukurydza | 4 kolby |
masło | 100g |
natka pietruszki | garśc |
koperek | garśc |
czosnek | 2 ząbki |
papryczka chili | pół |
sól i pieprz | |
Kolby kukurydzy włożyć na 10 minut do miski z zimną wodą. Usunąć zewnętrzne liście. Odchylić pozostałe liście i usunąć włókna. Owinąć kukurydzę z powrotem liśćmi. Grillować 10 minut. ¼ masła zmiksować z natką pietruszki, ¼ z chili. ¼ z koperkiem a ¼ z czosnkiem. Zdjąć kukurydzę z grilla, odwinąć delikatnie liście, posypać kolby solą i każdą posmarować innym masełkiem smakowym. Grillować jeszcze 10 minut. Zdjąć z grilla, obrać z liści. Każdą kolbę przekroić na 4 części. Jeśli chcemy aby kukurydza była przyrumieniona, po odwinięciu liści kładziemy ją na grillu na kolejne 5 minut. Uwaga: do grillowania nadaje się tylko kukurydza cukrowa, młoda i świeża.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...