- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
chlebki pita | 4 |
bakłażany | 2 |
pomidory | 8 |
zielone pesto | 4 łyżki |
mozzarella lub cheddar | 200g |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | |
sól i pieprz | |
Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 minut. Pomidory pokroić w grube plastry. Ser pokroić w plastry. Rozdrobnić czosnek. Plasterki bakłażanów osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć czosnkiem. Posmarować bakłażany oliwą i zgrillować z dwóch stron. Pity pokroić na ćwiartki i posmarować wewnątrz pesto. Włożyć do środka plastry sera, zgrillowane bakłażany i pomidory. Grillować powoli z dwóch stron, tak, aby ser się rozpuścił.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...