Gorąca Hiszpania
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Sangria wiśniowa | 200 ml |
goździki | 3 |
czekoladka wiśnia w likierze | 1 |
wiśniówka Ginja de obidos albo dobra polska | 10 ml |
Wiśniowa Sangria na gorąco. Podana z wiśniówką i wiśnią w likierze. Mocno rozgrzewająca z czekoladową nutą. Nie dla kierowców.
Podgrzać sangrię z goździkami. Na dno kubka włożyć rozpakowaną czekoladkę wiśnia w likierze i polać ją wiśniówką. Wlać gorącą sangrię z goździkami do kubka. Podawać z łyżeczką. Sangrię z goździkami przygotowaną z większej ilości składników można trzymać kilka godzin w garnku, podgrzewając w razie potrzeby. Przed podaniem do każdego kubka włożyć czekoladkę, polać ją wiśniówką i zalać gorącą sangrią.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.