Gorąca Hiszpania

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
Sangria wiśniowa 200 ml
goździki 3
czekoladka wiśnia w likierze 1
wiśniówka Ginja de obidos albo dobra polska 10 ml
Wiśniowa Sangria na gorąco. Podana z wiśniówką i wiśnią w likierze. Mocno rozgrzewająca z czekoladową nutą. Nie dla kierowców.

Podgrzać sangrię z goździkami. Na dno kubka włożyć rozpakowaną czekoladkę wiśnia w likierze i polać ją wiśniówką. Wlać gorącą sangrię z goździkami do kubka. Podawać z łyżeczką. Sangrię z goździkami przygotowaną z większej ilości składników można trzymać kilka godzin w garnku, podgrzewając w razie potrzeby. Przed podaniem do każdego kubka włożyć czekoladkę, polać ją wiśniówką i zalać gorącą sangrią. 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.