- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Sangria wiśniowa | 200 ml |
goździki | 3 |
czekoladka wiśnia w likierze | 1 |
wiśniówka Ginja de obidos albo dobra polska | 10 ml |
Podgrzać sangrię z goździkami. Na dno kubka włożyć rozpakowaną czekoladkę wiśnia w likierze i polać ją wiśniówką. Wlać gorącą sangrię z goździkami do kubka. Podawać z łyżeczką. Sangrię z goździkami przygotowaną z większej ilości składników można trzymać kilka godzin w garnku, podgrzewając w razie potrzeby. Przed podaniem do każdego kubka włożyć czekoladkę, polać ją wiśniówką i zalać gorącą sangrią.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...