W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Włożyć kapustę i kolejno oddzielać liście. Rybę umyć, usunąć skórę, zemleć w maszynce. Cebule pokroić w kosteczkę, posolić. Włożyć do lnianej ściereczki i osączyć z nadmiaru soku, usuwając goryczkę. Ugotować kaszę jęczmienną w osolonej, wrzącej wodzie i dodać. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwinąć gołąbki. Obsmażyć na patelni do zrumienienia z każdej strony. Ułożyć na blasze, zalać bulionem, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 C.
- Czas 1 godz. 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kapusta włoska | 1 |
filet ze świeżego dorsza | 0,5 kg |
kasza jęczmienna | 150 g |
biała cebula | 4 |
rosół | 1 l |
sok z jednej cytryny | |
pieprz | |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...