Gnocchi ze szparagami i groszkiem

  • Czas 25 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
gnocchi z kilograma ziemniaków
zielone szparagi 1 pęczek
oliwa z oliwek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
szalotka, drobno posiekana 1
mrożony groszek 1 szklanka
masło 2 łyżki
pieprz
drobno starty parmezan
drobno starta skórka z 1 cytryny

Przygotowujemy gnocchi (np. z tego przepisu). Szparagi obieramy. Szalotkę, czosnek obieramy i siekamy. Groszek rozmrażamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy szalotkę i czosnek. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na kawałki szparagi i podsmażamy do momentu aż zmiękną. Potem dodajemy skórkę z cytryny, pieprz oraz masło. Na końcu  wrzucamy na patelnie gnocchi i całość mieszamy. Podajemy ze świeżo startym parmezanem.  

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.