Przygotowujemy gnocchi (np. z tego przepisu). Szparagi obieramy. Szalotkę, czosnek obieramy i siekamy. Groszek rozmrażamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy szalotkę i czosnek. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na kawałki szparagi i podsmażamy do momentu aż zmiękną. Potem dodajemy skórkę z cytryny, pieprz oraz masło. Na końcu wrzucamy na patelnie gnocchi i całość mieszamy. Podajemy ze świeżo startym parmezanem.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
gnocchi z kilograma ziemniaków | |
zielone szparagi | 1 pęczek |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
szalotka, drobno posiekana | 1 |
mrożony groszek | 1 szklanka |
masło | 2 łyżki |
pieprz | |
drobno starty parmezan | |
drobno starta skórka z 1 cytryny | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...