Twaróg półtłusty rozkruszyć w rękach dodać całe jaja , olej, sól i wodę gazowaną. Mieszać, aż masa będzie jednolita. Rozłożyć płat ciasta kore i ułożyć cześć farszu delikatnie na całej powierzchni., zostawiając wole boki. Podwinąć boki ciasta, aby farsz ni wyciekała i zwinąć w rulon. Blachę posmarować olejem. Układać rulony ciasta jeden obok drugiego. Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C. Uwaga: ciasto kora można zastąpić ciastem filo.
Gibanica za sirom
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
twaróg półtłusty | 500 g |
olej | 50 ml |
sól | ok 1 łyżka |
ciasto kora | 1 opakowanie |
jajka | 4 |
woda gazowana | 150 ml |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.