Twaróg półtłusty rozkruszyć w rękach dodać całe jaja , olej, sól i wodę gazowaną. Mieszać, aż masa będzie jednolita. Rozłożyć płat ciasta kore i ułożyć cześć farszu delikatnie na całej powierzchni., zostawiając wole boki. Podwinąć boki ciasta, aby farsz ni wyciekała i zwinąć w rulon. Blachę posmarować olejem. Układać rulony ciasta jeden obok drugiego. Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C. Uwaga: ciasto kora można zastąpić ciastem filo.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
twaróg półtłusty | 500 g |
olej | 50 ml |
sól | ok 1 łyżka |
ciasto kora | 1 opakowanie |
jajka | 4 |
woda gazowana | 150 ml |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...