Wątróbki oczyścić z błon,przekroić na połowy - otrzymamy 4 kawałki, i zalać mlekiem.
Odstawić na godzinę. Cebule obrać,pokroić na półplasterki i wyłozyc n apatelnie z rozgrzana łyzką miodu.Podgrzewać na małym ogniu aż płyn zredykuje się i wytworzy się gęsty syrop. Przełożyć do naczynia.
Jabłko umyć,wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plastry( nie obierać).Karmelizować tak samo jak cebulę. Dodać listki tymianku.Przełożyć do naczynia.
Kromki bagietki opiec w piekarniku.
Wątróbki wypłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Smażyć po 2 minuty z każdej strony na gęsim smalcu. Podlać calvadosem.
Na każdą grzankę wyłożyć porcję cebuli,plasterki jabłka i kawałek wątróbki.