- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Szparagi obrać z włókien i odciąć twarde końce. Na patelni teflonowej (którą można włożyć do piekarnika) rozgrzać masło klarowane. Wrzucić szparagi, przyprawić solą i pieprzem i podsmażać kilkanaście minut aż szparagi staną się miękkie.
Jajka wbić do miski, roztrzepać widelcem i doprawić solą, pieprzem i dodać pokruszony ser.
Masę jajeczną wlać na patelnię ze szparagami, tak by przykryła całe warzywa. Podsmażać 1-2 minuty i następnie włożyć do piekarnika na około 15 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...