- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
szparagi zielone | 250g |
ser rubin lub inny długodojrzewający | 100g |
tymianek świeży | kilka gałązek lub ga |
sól i pieprz | |
Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić pędy na mniejsze na kawałki. Tymianek umyć, osuszyć, ser utrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka wymieszać w miseczce ze śmietaną i serem, doprawić dobrze solą i pieprzem, dodać tymianek. Na patelni o grubym dnie rozgrzać oliwę podsmażyć na niej szparagi. Zalać szparagi masą jajeczną. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Przełożyć na talerz „dnem do góry”. Po przestudzeniu pokroić na mniejsze kawałki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...