Umyć, osuszyć i ewentualnie przekroić filety. Lekko rozbić drewnianym tłuczkiem. Wymieszać oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, sos sojowy, chili, 2 szczypty soli i 2 szczypty pieprzu. Zalać mięso marynatą i wstawić na 3 godziny do lodówki. Lekko osączyć mięso z zalewy i grillować około 4-5 minut z każdej strony.
Filety drobiowe z grilla na ostro
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z piersi kurczaka | 750 g |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | 0,25 szklanki |
ciemny sos sojowy | 2 łyżki |
ocet jabłkowy | 3 łyżki |
chili mielone | 0,25 łyżeczki |
pieprz | |
sól |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.