Smalec utrzeć aż uzyska konsystencję śmietany, wbić żółtka, dodać sól, ocet, śmietanę, mąkę, i wyrobić doskonale gładkie i elastyczne ciasto. Wgnieść w ciasto drobno posiekane mięso raków, kumin, curry i koper. Rozwałkować ciasto bardzo cienko, nie podsypując za dużo mąki. Kroić radełkiem lub nożem na paski 3 cm szerokości i 15 cm długości. Każdy pasek ciasta nakroić w środku na długości 5 cm i przewijać przez otwór jeden z końców paska. Rozgrzać tłuszcz, surowe faworki oczyścić pędzelkiem z mąki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z dipem. Znakomite na przekąskę lub do lampki wina lub szklanki piwa.
Dip:
Obrać i utrzeć imbir, wymieszać z pozostałymi składnikami na końcu dodać posiekaną kolendrę.