Ugotowane jajka obrać, przeciąć na połówki i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć na jednolitą masę z majonezem. Dodać sól i pieprz, wymieszać. Na koniec delikatnie dodać posiekany drobno szczypiorek. Masę nakładać na pozostałą część jajka (wypełnić miejsce po ugotowanym żółtku). Chcąc uatrakcyjnić naszą potrawę jajka przyozdobić kolorowym pieprzem, marynowanymi grzybkami lub kawałkami orzechów włoskich.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 8 |
majonez | 3 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
szczypiorek | garść |
kolorowy pieprz | kilka ziaren |
marynowane opieńki | kilka |
orzechy włoskie | 3 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...