- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
boczek surowy | 100 g |
pomidorki koktajlowe | kilka |
olej | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Fasolkę ugotować krótko na parze (10 minut). Boczek pokroić w paseczki. Pomidorki umyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić boczek, smażyć aż będzie chrupiący. Dodać pomidorki i podsmażyć, dodać fasolkę i chwilę smażyć razem z boczkiem. Oprószyć pieprzem i podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...