- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
fasolka szparagowa zielona | 1 kg |
szynka wędzona | 200g |
cebula cukrowa | 2 |
oliwa | 3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Fasolkę umyć, oczyścić, odciąć końcówki. Wrzucić do wrzątku, dodać 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Gotować do miękkości (ok. 7-10 minut). W tym czasie pokroić szynkę w kosteczkę, cebule obrać i posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni dodać cebulę i szynkę. Podsmażyć. Odcedzić fasolkę i dodać do szynki z cebulą. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Można posypać parmezanem. Podawać z pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...