Fasolka szparagowa z pieczarkami
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
pieczarki małe | 200 g |
jajka | 2 |
natka pietruszki | garstka |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
sok z cytryny |
Niebanalna, letnia sałatka.
Fasolkę oczyścić, ugotować na parze (15 minut), skropić sokiem z cytryny, każdą przekroić na 3 części. Pieczarki oczyścić, przekroić na połówki, usmażyć na oleju. Jajka ugotować na twardo. Wymieszać pieczarki z fasolką, dodając sok z cytryny, sól i grubo zmielony pieprz do smaku. Włożyć sałatkę na listki sałaty lub szpinaku, dodać posiekaną natkę, przybrać jajkami pokrojonymi w ósemki.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.