Fasolka szparagowa z pieczarkami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
zielona fasolka szparagowa 300 g
pieczarki małe 200 g
jajka 2
natka pietruszki garstka
olej rzepakowy 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
Niebanalna, letnia sałatka.

Fasolkę oczyścić, ugotować na parze (15 minut), skropić sokiem z cytryny, każdą przekroić na 3 części. Pieczarki oczyścić, przekroić na połówki, usmażyć na oleju. Jajka ugotować na twardo. Wymieszać pieczarki z fasolką, dodając sok z cytryny, sól i grubo zmielony pieprz do smaku. Włożyć sałatkę na listki sałaty lub szpinaku, dodać posiekaną natkę, przybrać jajkami pokrojonymi w ósemki.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.