- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
pieczarki małe | 200 g |
jajka | 2 |
natka pietruszki | garstka |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
sok z cytryny | |
Fasolkę oczyścić, ugotować na parze (15 minut), skropić sokiem z cytryny, każdą przekroić na 3 części. Pieczarki oczyścić, przekroić na połówki, usmażyć na oleju. Jajka ugotować na twardo. Wymieszać pieczarki z fasolką, dodając sok z cytryny, sól i grubo zmielony pieprz do smaku. Włożyć sałatkę na listki sałaty lub szpinaku, dodać posiekaną natkę, przybrać jajkami pokrojonymi w ósemki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...