Fasolka szparagowa z jajkami
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
fasolka szparagowa | 200 g |
zielony groszek | pół szklanki |
Cebula czerwona | pół |
boczek | 3 plasterki |
mięta | garstka |
jajka | 2 |
oliwa extra virgin |
Znakomity pomysł na letnie śniadanie w ogrodzie.
Fasolkę i groszek ugotować na parze. Oliwę rozgrzać na patelni i usmażyć boczek na chrupko. Cebulę pokroić w cieniutkie plasterki, rozdzielić na pojedyncze pasemka. Jajka ugotować na miękko. Miętę opłukać i osuszyć. Wymieszać fasolkę z groszkiem, boczkiem, cebulką i miętą. Jajka obrać i ułożyć na fasolce. Podawać natychmiast.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.