- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
fasolka szparagowa | 200 g |
zielony groszek | pół szklanki |
Cebula czerwona | pół |
boczek | 3 plasterki |
mięta | garstka |
jajka | 2 |
oliwa extra virgin | |
Fasolkę i groszek ugotować na parze. Oliwę rozgrzać na patelni i usmażyć boczek na chrupko. Cebulę pokroić w cieniutkie plasterki, rozdzielić na pojedyncze pasemka. Jajka ugotować na miękko. Miętę opłukać i osuszyć. Wymieszać fasolkę z groszkiem, boczkiem, cebulką i miętą. Jajka obrać i ułożyć na fasolce. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...