- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
fasolka szparagowa mamut | 1 kg |
pomidory | 700 g |
olej rzepakowy | 5-6 łyżek |
cebula cukrowa | 4 |
świeża kolendra | 1 pęczek |
mielony kmin rzymski | 1 łyżka |
Sól, cukier i pieprz do smaku | |
Fasolkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Ugotować fasolkę na parze (ok. 15 minut). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, usuwając pestki. Cebule pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać kmin i smażyć 2 sekundy, dodać pokrojone pomidory. Dusić bez przykrycia 5 minut. Wymieszać fasolkę z sosem pomidorowym i posiekaną kolendrą. Podawać ciepłą ale nie gorącą z pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...