- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidory z puszki | 750 g |
cebule | 4 duże |
cukier | 1 łyżka |
kurkuma | 1 łyżka |
wywar warzywny | 1,5 litra |
śmietana 22% | 4 łyżki |
pieprz kolorowy grubomielony do podania | |
bazylia do dekoracji | |
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, pod koniec dodając cukier i kurkumę. Wlać wywar i gotować, aż cebula będzie zupełnie miękka (ok. 15minut). Dodać pomidory, pogotować kilka minut. Zmiksować, doprawić solą. Podawać z kleksem śmietany, posypaną kolorowym pieprzem i udekorowaną bazylią.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...