- Czas 1 dzień 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 1 kg |
sok z czerwonych porzeczek | szklanka |
cukier | 600g |
Porzeczki rozgnieść, włożyć do gazy i powiesić aby uzyskać sok. Sok nie musi być klarowny, więc można też użyć przecieraka lub przetrzeć porzeczki przez sito. Tak otrzymany sok zagotować z cukrem. Dodać lekko rozgniecione truskawki, gotować kilka minut. Odstawić do następnego dnia. Następnie gotować powoli aż dżem uzyska pożądaną konsystencję. Nałożyć do gorących słoików, zamknąć, odwrócić na pół godziny.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...