Połowę masła roztopić w rondelku i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować zaczyn z drożdży, 4 łyżek mąki, mleka i łyżeczki cukru i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Ubić jajka. Połączyć je z pozostałą mąką, zaczynem oraz ostudzoną margaryną. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrobić wyrośnięte ciasto, rozwałkować. Wycinać prostokąty.
Masa serowa:
Zemleć ser. Ubić białka na sztywną pianę. resztę masła utrzeć z cukrem, w trakcie ucierania dodając żółtko, ser i budyń. Wyłożyć do masy pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wrzucić rodzynki namoczone wcześniej w wodzie. Nakładać na wycięte z ciasta i sklejać. Piec drożdżówki ok. 20 minut w rozgrzanym do 180 °C piekarniku.