- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z dorsza | 600 g |
posiekana świeża kolendra lub natka pietruszki | 3 łyżki |
masło | 3 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
szczypior | kilka wąsów |
sól morska | 1 łyżeczka |
Filet umyć i ugotować na parze (ok 20 minut). Posiekać szczypior, kolendrę, natkę i czosnek. Wymieszać z masłem i solą. Ugotowany filet posmarować z jednej strony ziołowym masłem. Przekroić na 3 części. Każdą część złożyć na pół. Podawać z ziemniakami i warzywami z wody.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...