Umyć filety i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zamarynować na pół godziny w oliwie, soku z cytryny soli i pieprzu. Odsączyć z marynaty. Przygotować ciasto z rozbełtanych jajek, mąki i szczypty soli. Dodać wody jeśli ciasto jest zbyt gęste i dokładnie wymieszać. Panierować filety w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15-20 min.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z dorsza | 4 |
jajko | 2 |
mąka | 6 łyżek |
płatki kukurydziane | 4 garście |
oliwa | |
sok z cytryny | |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...