- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z dorsza bez skóry | 500g |
ziemniaki | 200g |
brokuł | 1 |
cebula | 2 |
czarne oliwki | szklanka |
pomidorki koktajlowe | 200g |
zioła prowansalskie | 2 łyżki |
oliwa | 1/3 szklanki |
sól i pieprz | |
Dorsza umyć, osuszyć, posypać solą i ziołami. Gotować na parze 20-30 minut. Brokuła ugotować na parze lub w osolonym wrzątku (8 minut) z dodatkiem odrobiny cukru (dzięki cukrowi brokuł zachowa piękny kolor). Ziemniaki obrać, podgotować 15 minut w osolonym wrzątku. Cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, dodać pokrojone kartofle i przekrojone na połówki pomidory. Posypać ziołami. Podawać dorsza razem z warzywami. Uwaga: zamiast cebuli można użyć pora – smak będzie delikatniejszy.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...