- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
irlandzka whiskey | 1 ½ filiżanki |
mleko skondensowane słodzone | 400 gram |
syrop czekoladowy | 2 łyżki |
kawa rozpuszczalna w proszku | 2 łyżeczki |
śmietana kremówka 36% | 1 ½ filiżanki |
Irish cream to pyszny likier na bazie whiskey. Najlepiej smakuje podany na kostce lodu.
Whiskey, mleko skondensowane, syrop czekoladowy i kawę rozpuszczalną wymieszać w blenderze na gładki płyn. Następnie dodać śmietanę. Gotowy irish cream można trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...