- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
irlandzka whiskey | 1 ½ filiżanki |
mleko skondensowane słodzone | 400 gram |
syrop czekoladowy | 2 łyżki |
kawa rozpuszczalna w proszku | 2 łyżeczki |
śmietana kremówka 36% | 1 ½ filiżanki |
Irish cream to pyszny likier na bazie whiskey. Najlepiej smakuje podany na kostce lodu.
Whiskey, mleko skondensowane, syrop czekoladowy i kawę rozpuszczalną wymieszać w blenderze na gładki płyn. Następnie dodać śmietanę. Gotowy irish cream można trzymać w lodówce przez 2 tygodnie.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...